Menu

tirsdag den 7. januar 2014

Lækker kalkunspyd med grøntsager


 
Her til aften skulle vi have noget lækkert og hovedingrediensen var kalkun. Så når man går og er lidt irriteret over det bare regner og regner og savner sommeren, var de her spyd et perfekt lille indskud af sommer. Sammensat med løg, squash, tomater og champion, blev det noget der i hvert fald smagt noget man kunne være bekendt og server. Kalkunkødet sammen med de søde løg og tomater, og lidt med bid i, blev det den perfekte kombination. Selv min lidt kræsene far, sagde at de da godt kunne blive serveret en anden gang. Det er en nem og hurtig ret og jeg har endnu ikke mødt nogle som ikke kunne lide dem. Du kan også udskifte kalkunen med oksekød, svindekød, fisk eller kylling. Eller erstat grøntsagerne med dine favoritter. Her også lige lagt dej til to slags snitter. Dag og nat snitter og makronsnitter, som skal afprøves om de kan laves lige så godt som dem hos bageren. Det skal bedømmes af nat og dag specialisten, min morfar. Den kommer ind om nogle dag, med nogle meget bedre billeder af min dejlige mad, med et nyt kamera, som jeg fik i julegave, af min forældre. Men nu til kalkunspyddene.
 
Ingredienser: til 6 spyd
Ca.. 300g kalkunkød
2 løg
5 små tomater( smager af mere, end alm. tomater)
5 stk. champion.
1/4 squash
Olivenolie.
Krydderiger efter eget valg. Jeg brugte timian, salt og lidt stødt chili( på mine spyd)
Spyd.
En rist til at putte spyddene på.
 
Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Skær kalkunen ud og små stykker, så de kan sættes på spyddene.  Bland olie og krydderiger sammen. Vend kalkunstykkerne i marinaden. Skær grøntsagerne i lige store stykker. Sæt grøntsager og kalkun skriftevis på spyddene. Læg spyddene på risten, som står på en bageplade. Sæt spyddene i ovnen i 15min og derefter spisetid. Jeg nåede dog ikke og tage et billede af de færdig spyd, før vi satte tænderne i dem. God fornøjelse og ved det er en sikker vinder.
 
 
 
 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar